Omgeving - Rocles en de Ardèche

Vakantiehuis La Cerisaie ligt in het dorpje Rocles, midden in het Regionale Natuurpark 'Monts d'Ardèche'. Het park strekt zich uit over zo'n 180.000 hectare en het heeft afwisselende landschappen. Het natuurpark is gelegen in het 'land van de kastanjes', tussen de wilde rivieren van de Cevennen en de berglandschappen van de Ardèche. Bewonder de vulkanische bergtoppen van Gerbier-de-Jonc en van Mont Mézenc. Of bezoek één van de vele kleine, hooggelegen dorpjes.

Flora en Fauna

Fauna en flora zijn het hele jaar boeiend. Ieder seizoen heeft zijn aantrekkelijkheden. Met het milde klimaat, af en toe verstoord door een fikse regen- of onweersbui, of soms door een sterke mistralwind, maar het is overwegend (zeer) goed weer. De mimosa, de wilde narcissen, de perziken- en kersenbloesem zijn een lust voor het oog. Maar ook de vele veldbloemen in alle schakeringen, de bloeiende kastanjebomen en de brem op de hellingen en later in het seizoen weer de bloeiende heide. En eind september, begin oktober, liggen de tamme kastanjes als een tapijt op uw wandelpaden en wordt de kans groot dat u tegen de schemering een wild varken kunt bespieden of wellicht ziet u een das uit zijn burcht komen.

En niet te vergeten de concerten van de vele krekels of de 'roep' van verschillende roofvogels. Ook de vele verschillende vlinders zijn een lust voor het oog.

Vanuit uw huis heeft u een prachtig uitzicht. En na een stevige klim naar de "Tour de Brison", is het panorama echt verbazingwekkend.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Er zijn vele mogelijkheden om de Ardèche te verkennen: te voet, te paard, per fiets of per kano; al naar gelang uw interesse.

Van luieren op uw terras tot het ondernemen van sportieve activiteiten. U kunt gaan wandelen via gemarkeerde paden (o.a. de Tour de Tanargue), mooie routes fietsen (u heeft wel een fiets met veel versnellingen nodig), een avontuurlijke kanotocht maken op de rivier de Ardèche of paard rijden over smalle paadjes door prachtige gebieden.
Of u trekt er met de auto op uit en ontdekt de oude middeleeuwse dorpjes zoals Balazuc, Montreal, Tauriers, Vinézac en de stadjes Largentière en Aubenas.
Zoekt u meer vertier? Breng dan een bezoek aan Ruoms of Vallon Pont d'Arc. Zelfs een dagtocht naar Avignon, Pont du Gard, Nîmes, Montpellier en de Camarque is zeer goed mogelijk.

U kunt heerlijk zwemmen in de vele riviertjes dicht bij het huis. Of laat u liever in stilte het landschap op u inwerken en wilt u gaan schilderen? Of zit u liever met een boek op één van de terrassen om het huis, met een heerlijk glas wijn uit de streek? De Fransman zegt immers van de wijn: "Le vin c'est du soleil en bouteille".

U kunt genieten van de "cuisine Ardèchoise" of u bezoekt één van de vele markten in de omgeving en geniet op uw terras van de vele heerlijkheden uit de streek.

Kortom er is voor elk wat wils!

Volop wandelmogelijkheden

4-daagse rondwandeling Tour de Tanargue (gemarkeerd geel/rood): Rocles, Loubaresse, Rocher, Largentière, Rocles. Deze wandeling is totaal zo'n 75 km lang en loopt over de kam van de Tanargue naar het dorpje Loubaresse. U kunt onderweg een 'frisse duik' nemen in de rivier de Beuame bij le Gua tussen Rocher en de Tour de Brison.
U kunt deze gemarkeerde wandeling maken vanuit vakantiehuis la Cerisaie. Tegen een kleine vergoeding kunt u opgehaald/gebracht worden, zodat u toch weer thuis in la Cerisaie kunt overnachten.